Afscheid nemen van de ramadan 25/07/2014

Afscheid nemen van de ramadan                    25/07/2014

Stel dat een gast u bezoekt en bij u verblijft voor een bepaalde tijd totdat jullie aan elkaar gewend zijn en van elkaar houden. Een gast van wie je Zijn rijkdommen, barmhartigheid en zegeningen geniet en daarna komt het uur van afscheid. Hoe gaat u dan van hem afscheid nemen?

Afscheid nemen is dikwijls moeilijk en pijnlijk maar het afscheid dat de moslims van de ramadan nemen is nog moeilijker.

Bij het eind van de ramadan willen we herenigen om wat er bereikt werd tijdens de ramadan te handhaven:

  • We hebben geleerd hoe te vasten in Ramadan uit geloof en hoop op beloning en hoe onze zintuigen van het verbod vasten. we moeten zo verder blijven doen na ramadan en meer vrijblijvend vasten zoals het vasten op maandag en donderdag en al- beedh-dagen de witte dagen van elke maand en zes dagen van schawal opeenvolgend of onderbrekend vasten. Overgeleverd door moslim.

 

    1. aboe ayyob al ansari overleverde dat de profeet vrede zij met hem zei: «Degene die Ramadan vast, en vervolgens 6 dagen vast in Shawal, voor diegene wordt beschouwd alsof hij het hele jaar heeft gevast».
  • we hebben ook geleerd tijdens de ramadan het verrichten van het nacht gebed, we moeten zo verder blijven doen ook na de ramadanAllah vertelt ons over zijn oprechte dienaren en zei: «hun zijden mijden de slaapplaatsen, zij roepen hun Heer aan, vrezend en hopend. En zij geven uit van dat waar Wij hun mee voorzagen». soerahAs sadjdah 16

 

    1. Gedenk dat onze nobele profeet -salallaaho ‘alayhi wa sallem- in het nacht gebed stond totdat zijn voeten opzwollen! Aicha -radiya allaho ‘anhaa-, vrouw van de profeet, verbaasde zich hierover en zei: Allah heeft jouw voorgaande en komende zonden vergeven, waarom doe jij dit? Hij antwoordde: “Mag ik geen dankbare dienaar zijn?!
  • we waren in de ramadan verbonden met de koran. De ramadan is de maand van koran. gelieve deze band met de koran niet te onderbreken als de ramadan afgelopen is.
  • we hebben afgezien van zonde in Ramadan uit vrees voor God, en uit respect voor de heiligheid van de heilige maand dus oppassen om niet terug te keren naar die zonden met het verstrijken van de Ramadan.

 

De tekens van aanvaarding van onze aanbiddingen is de continuïteit van deze aanbiddingen en deze opvolgen met andere aanbiddingen. God roept ons op om de aanbiddingen te verrichten tot de laatste momenten van ons leven.

Allah de verhevene zei: «En aanbid jouw Heer totdat het zekere ( zekere verwijst naar de dood) tot jou komt». soerah Alhidjer vers 99

We moeten opletten dat we geen ramadaniers worden: mensen die Allah aanbidden en daarin hard werken alleen tijdens de ramadan daarna verwaarlozen ze alles maar we moeten rabaniyeen ( Godelijkers: aan God verbonden ) zijn en Allah in elke tijd en moment aanbidden

 

 

 

moge Allah onze aanbiddingen aanvaarden