Crown Foundation

Moskee Flyer 2016 

                Steun ons

 

Draag je steentje bij aan de gemeenschap en doneer een bedrag ten behoeve van Moskee El Mouslimiene.

 

Nieuwbouw

De Moskee El Mouslimiene is bezig met het inzamelen van gelden voor de bouw van een nieuwe moskee.  Wij hebben uw (financiële) steun voor de bouw hard nodig.

Het bouwplan

De moskee zal bestaan uit 3 verdiepingen en een Mortuarium in de kelder voor de Rituele Wassing van de overledene . Het gebouw zal ruimtes hebben met educatieve, maatschappelijke en religieuze functies :

  • klaslokalen;
  • kantoorruimtes;
  • bibliotheek;
  • ontmoetingsruimte voor vrouwen;
  • ontmoetingsruimte voor mannen;
  • sanitaire voorzieningen;
  • wasgelegenheid voor overledenen;

Op de 1e verdieping zal een aparte mannen- en vrouwengebedsruimte gerealiseerd worden.

Een belangrijk verbetering ten opzichte van de huidige situatie is dat de vrouwen ook ruimschoots voorzien worden in hun behoeften. Ook zij kunnen nu op een gelijkwaardige manier deelnemen aan de gebedsdiensten en de overige voorzieningen in de moskee.

De financiering van de moskee De moskee zal volledig gefinancierd worden door vrijwillige giften. Wij doen dan ook een beroep op elke moslim in Antwerpen of daarbuiten om een bijdrage te leveren voor de bouw van de moskee.

Onze Profeet (vrede zij met hem) heeft gezegd: ” degene die een moskee bouwt, al is het ter grootte van een nest van een vogel of zelfs kleiner, Allah zal voor hem een huis bouwen in het Paradijs ” (Sunan Ibn Maajah)

Dus beste broeder en zuster, haast u om uw bijdrage aan de moskee te leveren. We weten immers niet wanneer er een einde komt aan ons leven in deze wereld. Het enige wat ons kan helpen na de dood zijn onze goede daden. Velen zijn u inmiddels voorgegaan en hebben hun bijdrage al aan de moskee gegeven.

Hoe kunt u bijdragen aan de bouw van de moskee?

Uw bijdrage voor de bouw van de moskee kan u overmaken op rekening BE10 001-5738157-04 Bic: GEBABEBB onder vermelding van “bijdrage Verbouwing/nieuwbouw moskee”, voor een goede registratie.

Wat kunt u nog meer doen voor de moskee?

Naast bovenstaande mogelijkheden, is het natuurlijk ook wenselijk dat een ieder van ons uit de gemeenschap zich inzet voor de bouw van de moskee. Heeft u zelf uw bijdrage al voldaan, maar kent u andere mensen binnen uw eigen familie of vriendenkring die hun bijdrage nog niet voldaan hebben, spreek ze aan en overtuig hen van de noodzaak van de nieuwe moskee.

Hopelijk behoort u dan tot diegene die anderen opgeroepen hebben om het goede te doen voor hun eigen religie.

Moge Allah u met het goede belonen. Amien Amien