Vrijdagpreek 1 september 2023

Nieuwe schooljaar 2023/2024

 

Vandaag openen scholen hun deuren om leerlingen te verwelkomen voor de eerste dag van het schooljaar 2023/2024. Ter gelegenheid hiervan richten we drie belangrijke berichten aan alle betrokkenen in het onderwijsproces namelijk de leerlingen, leraren en ouders.

Leerlingen: Ik adviseer jullie om serieus en hard te werken, de tijd goed te benutten voor alles wat nuttig is, en verspil geen tijd. Streven naar excellentie, uitblinken en de hoogste cijfers behalen. Heb hoge ambities en een duidelijk doel om naar te streven. Weet dat jullie toewijding aan jullie geloof, respect voor jullie ouders en leraren, en het onthouden wat de almachtige zei: “Mijn Heer! Doe mij toenemen in kennis. Surat Tahaa 114.

Leraren: Onderwijs is een vertrouwen en leerlingen zijn een verantwoordelijkheid. Deel met hen elke waardevolle kennis die hun studies en leven kan verrijken. Deel uw positieve ervaringen en wees een goed voorbeeld, want leerlingen worden door u beïnvloed. Laat rechtvaardigheid uw leidraad en basis zijn in uw omgang met de leerlingen. Geduld is een nobele eigenschap, waarover Allah ons heeft geïnstrueerd in de Heilige Koran. De almachtige zei: O jullie die geloven, wees standvastig, geduldig, behoudend en vrees Allah, zodat jullie succes zullen hebben. Surat Al-Imraan 200. Neem de studenten als je vrienden, zodat je hun liefde kunt winnen en naar je luisteren.

Ouders: moedig uw kinderen aan en creëer een rustige omgeving voor studie en excellentie. Houd niet achter met uw voortdurende adviezen en bied hen bescherming tegen alles wat hun gedachten en gedrag zou kunnen schaden. Onthoud altijd de raad van de Profeet Mohammed (vrede zij met hem): “Ieder van jullie is een herder en is verantwoordelijk voor zijn kudde.” Bid voortdurend voor uw kinderen, want de smeekbede van ouders voor hun kinderen wordt verhoord.

We vragen Allah om succes voor iedereen. Ameen